Czanik Balázs

CAPOEIRA AEROBIK

Tartott óra bemutatása: A Capoeira aerobik Magyarországon egy általam kifejlesztett brazil küzdősportból a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővített speciális aerobik stílus.
Kinek javasolt? Korra és nemre való tekintet nélkül mindenkinek
Eszközigény: nincs
14:40 - 14:55
Mottó: Célom, hogy megmutassam az embereknek az egészséghez vezető utat és bevezessem a mindennapokba a mozgás örömét.
A Capoeira aerobik Magyarországon egy általam kifejlesztett brazil küzdősportból a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővített speciális aerobik stílus. Ez az aerobik stílus egyre kedveltebbé válik a hazai aerobik piacon. A Capoeiráról, mint küzdősportról annyit mindenféleképpen tudni kell, hogy dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Szerettek volna egy küzdősportot fejleszteni, de mivel gazdáik nem engedték, kénytelenek voltak táncos elemeket alkalmazni, hogy leplezzék sportjukat. Tulajdonképpen ez a magyarázat arra, hogy a Capoeira aerobik órákon találkozhatunk táncos és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal. A kettő ötvözése egy igen intenzív edzés aerobik órát eredményez. Igyekeztem a Capoeira elemeit minél inkább leegyszerűsíteni, hogy az egészség megőrzése érdekében tökéletesen tudjuk alkalmazni ezt a mozgásformát.

A sajátos Capoeira elemeken, lépéseken kívül leginkább abban különbözik a többi aerobik fajtától, hogy az említett hátizmon kívül a combhajlítót, haránthasizmot és a farizmot komplexen és sokkal jobban dolgoztatja meg
Akik derekukról, csípőjükről szeretnének fogyni, vagy gyönyörűen kidolgozott has-, comb- és hátizmot szeretnének, azok nem fognak csalódni.
Korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek. Ezért is nem ritka, hogy férfiak is megjelennek az edzéseken.

Különösen előnyös azoknak, akik gyakran panaszkodnak hátfájásuk miatt, vagy akik sok időt töltenek a számítógép előtt. A Capoeira Aerobik során annyira megerősödnek a hát izmai, hogy „leveszik a terhelést a gerincről” és ezáltal nem az izületeket terheljük.

A gyakorlatok részben hasonlítanak más küzdősportból átvett elemekre, illetve ötvözik a Capoeira elemeivel.
Capoeira Aerobik alaplépése az aerobikból már jól ismert side to side nem pediga Capoeira alaplépése a ginga: A gingát is bele lehet építeni a Capoeira Aerobik órába, sőt nagyon hatékonyan lehet kombinálni különféle elemekkel.
A Capoeira Aerobik kezdő szinten nem tartalmaz bonyolult koreográfiákat, de haladó szinten már látványos és élvezetes kombinációk és koreográfiák alakíthatók ki.
A mostani CAPOEIRA AEROBIK 5. dvd-n edzőimmel és a mozgásprogram által több, mint -25kg-ot fogyott vendégekkel mutatjuk be. Ezzel a programmal az eddigi legnagyobb átalakulás -92kg volt így nincs lehetetlen itt az idő és próbáld ki ezt a szuper hatékony mozgásprogramot.